republica dominicana Buggy trip
Republica Dominicana - Caraibe

Buggy Punta Cana

Buggy Punta Cana a fost cea mai distractiva excursie din Dominicana. Desi a inclus doar 15 minute de plaja, am “iertat-o” pentru ca a compensat tot in rest:)) 

Ne-am luat excursia tot prin Wamos, agentia care ne-a oferit asistenta tot sejurul (vezi detalii in articolul care descrie pe larg vacanta din Republica Dominicana) si am platit cam 55$ de persoana. Am luat varianta scurta de juma de zi, insa aveau in oferta si varianta lunga ce dura o zi intreaga si includea opriri la mai multe obiective si un traseu evident mai lung. Noi am vrut doar sa ne facem o idee de cum e cu minunatele “masinute” cum le zic eu.

Plecarea a fost din fata hotelului pe la 8 jumate, cu un camion stil minicar ce aduna turisti de prin toate resorturile. Dupa vreo 45 minute am ajuns la locul de start unde ni s-a facut instructajul pentru ceea ce aveam sa facem/vedem. Trebuie sa stii ca pentru aventura asta ai nevoie musai de o bandana si de ochelari de soare, altfel risti sa te umpli de noroi all over. Desigur, cum aproape nimeni nu avea bandana la el, organizatorii au facut un ban cinstit la magazinul de la intrare, unde tot grupul a cumparat cate una pentru 5$. Puteai sa cumperi si ochelari de soare daca tineai prea mult la cei din dotare, caci se faceau intr-adevar varza pe traseu.

Echipati de buggy trip am ascultat si instructajul, in engleza si spaniola. Ca sa rezum ce aveam de facut si vazut, situatia suna asa: toti mergeam in coloana cu buggy-urile, fara sa ne depasim unul pe altul si fara sa iesim din rand. Cine incalca regula era averitzat si apoi eliminat din joc, practic i se confisca buggy-ul:)) Asta a fost cam impotriva dorintei lui Razvan care isi imagina ca o sa mearga cu 140/h si ca o sa urce munti si stanci cu buggy printr-o jungla pustie fara sa-l opreasca nimeni, dar ne-am calibrat rapid imaginatia cu realitatea si ne-am conformat regulilor ca sa nu ramanem pe jos:). Acestea fiind spuse, ne-am suit toti in buggy-uri si cu casca pe cap am inceput in sir indian aventura.

Buggy-trip-punta-cana

Am avut 3 opriri. Prima a fost la un magazin cu produse locale, celebra “tourist trap” din toate excursiile, cred ca aproape indiferent de destinatie. Dupa degustarea cafelei, a ciocolatei si a bauturii lor locale traditionale mamajuana si dupa explicatii privind modul de productie, eram invitati cu totii sa cumparam de toate pentru toti. Noi am zis pas ca deja mai fusesem in magazine locale de genul in excursiile anterioare si eram pana peste cap:)) Dar de degustat am degustat, ce sa zic, ciocoloata era bestiala, acum imi pare rau ca nu mi-am luat.

Prima parte a traseului a fost pe un drum neasfaltat dar fara noroi, asa ca am mers mai tare, fara peripetii, in asteptarea mocirlei. De unde mi se parea mie ca drumul e chiar decent si ca “ia uite, nu m-am murdarit deloc pe haine asa cum ziceau astia ca se intampla“, fix am trecut pe langa niste utilaje care lucrau la drum si ne-a sarit smoala pe haine si pe ghiozdane de au ajuns bune de dat la REBU. Asta era ceva neplanificat, pur si simplu ghinion de moment, in conditii normale partea asta nu e inclusa in fun-ul promis.

Cam dupa 15 minute am ajuns si la a doua oprire, o pestera cu un lac verde si cristalin, dar cu apa tare adanca (25 m) si rece. Aici am coborat tot in sir indian pe niste scari pana la lac, iar cine a dorit o baie a sarit in lac si a inghetat pret de 2-3 minute. Cine nu a facut cale intoarsa pe scari pana la buggy si si-a gasit de lucru pana la reunirea intregului grup. Fix cazul meu, de altfel foarte predictibil, caci la apa rece nu ma bag nici moarta, asa ca mi-am petrecut timpul facand poze cu “masinuta”.

Buggy-excursie-Punta Cana

De aici a inceput si distractia adevarata caci traseul a fost aproape numai prin noroi. Tinta noastra era plaja publica din Punta Cana, numita Macao, iar pana la ea am facut cam 25 minute, timp in care am ras sau am urlat aproape continuu. Am inteles si de ce plaja a fost ultimul obiectiv, caci ajungeai la ea ca un boschetar si era o cale sa te mai speli sa ajungi inapoi om normal. Pe plaja Macao am stat foarte putin, cam 15 minute, desi era o plaja frumoasa si merita sa stam cel putin o ora-doua. Am apucat sa intru putin in apa sa mai curat noroiul, dar aici era locul perfect pentru fotografii angajati de organziatori sa ne faca tuturor poze si sa le vanda la final cu 40-50$ setul. Am facut si noi cateva poze desi eram setati sa nu cumparam nimic, macar ne-am amuzat de cum am iesit:))

Am pus mai jos cateva poze care arata clar nivelul de jeg cu care am ajuns la mare, dar nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata mai vesela din cauza unei bai de noroi:)) 

Buggy-trip-punta-cana
Buggy-trip-punta-cana
Buggy-trip-republica-dominicana
Plaja Macao-Republica Dominicana-Punta Cana
Buggy-trip-punta-cana

Cand am ajuns la final ne-am tras putin sufletul si am asteptat sa se elibereze un dus sa mai eliminam din stratul de noroi. Macar asa, de ochii lumii, sa nu ne dea afara de la hotel. Am pornit apoi tot cu minicarul spre hotel, iar dupa 3 ore eram lati in camera dupa efortul depus de a scoate smoala de pe noi. Greu, va zic!

Dar a meritat cu varf si indesat aventura Buggy Punta Cana! Pacat de tricoul ala ca a ajuns la gunoi, caci eram fix ce trebuie pentru imaginea blogului dupa cum se vede: Beachin’:)

 

Buggy-republica-dominicana

Daca esti in cautare si de alte excursii facute de noi in Dominicana vezi si articolele despre Insula Saona, Insula Catalina si Insula Samana.

Share with your friends !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top