Tenerife sud are o multime de atractii, printre cele mai importante fiind parcul acvatic Siam, Jungle Park (unde am inotat cu leii de mare), Aqualand si plajele din cele 3 regiuni de renume Playa de las Americas, Costa Adeje si Los Cristianos.
Sudul este turistic, avand cele mai multe resorturi, plaje si activitati din toata insula. Spaniolii se pricep de minune la turism iar Tenerife e fruntasa in a arata aceasta calitate. Nu te poti plictisi aici, ai o multime de lucruri de facut care mai de care mai interesante si mai impresioante, doar timp sa ai suficient sa faci tot ce-ti place. Si ceva bani.
Atractii in Tenerife sud
Fara doar si poate, in cap de lista sunt parcurile Siam, Aqualand (ambele acvatice) si Jungle Park, un Zoo de exceptie in care am inotat cu leii de mare. Toate parcurile permit accesul cu copiii si chiar au zone si atractii dedicate lor, asa ca poti merge linisitit cu cei mici daca este cazul. De la una din plajele din sud am luat si catamaranul pentru o plimbare de 3 ore prin apele Atlanticului in speranta ca vom vedea balenele. Din pacate nu s-au lasat zarite si pozate insa am reusit sa pozez niste delfini adorabili. Last but not least, aici am zburat cu parapanta, excursie luata tot de la un punct turistic de pe plaja intr-un moment de mare inspiratie si curaj:)) Mi-am zdrelit genunchii la aterizare dar a meritat! Despre parapanta insa urmeaza un post dedicat, intr-un episod viitor:)
Siam Park
Siam Park se bucura de titulatura de cel mai bun parc acvatic din lume de 6 ani la rand. Am fost doar la cateva parcuri de genul asta pana acum dar pot sa zic cu mana pe inima ca niciunu’ n-a fost ca asta, nici pe departe macar. Pentru mine aprecierea de care se bucura Siam Park e 100% impartasita si iti recomand daca ajungi in Tenerife sa-i aloci cel putin o zi. Un bilet costa 38 eur/adult, insa poti face multiple combinatii, in functie de cum te avantajeaza. De exemplu, poti sa optezi pentru transportul shuttle pana la parc pentru o suma extra fata de biletul standard, poti sa incluzi si pranzul in pretul biletului sau poti chiar sa iei un singur bilet pentru 2 parcuri (Siam Park si Loro Paek) pentru 66 eur/adult. Studiaza preturile pe site-ul Siam si alege cea mai buna varianta pentru tine.
Siam Park e un univers in sine, abia ai timp intr-o zi sa bifezi jumate din tobogane, rauri, piscine si plaje. Are zone de relaxare (plaje cu piscine normale sau cu valuri), tobogane din cele mai diverse pentru adulti si/sau copii (unul super inalt care te face sa treci in alunecarea ta rapida pe sub niste rechini curiosi), rauri pe care plutesti in voie ore-n sir pe colac, ce sa mai, acolo e de stat zile-n sir dupa mine.
Pentru ca parcul e enorm si in sezon e coada la fiecare atractie, cel mai bine e sa te folosesti de harta (o primesti la intrare dar este expusa peste tot prin parc) si sa iti alegi de la inceput cam ce vrei sa faci. Hainele si geanta le lasi intr-un locker din spatiul special dedicat, asa ca nu-ti ramane decat sa te plimbi in voie prin parc si sa incepi sa simti adrenalina.
Eu am pus ochii pe piscina cu valuri Siam Beach si pe raul in care te uita Dumnezeu plutind pe colac (Mai Thai River), asa ca m-am desprins cu greu de aceste zone. Relaxarea primeaza, prin urmare am pus pe locul 2 adrenalina si am lasat toboganele pe final. Din pacate la ele nici nu prea am facut poze, din motive evidente. In nebunia aia n-aveai ce cauta cu telefonul:) Lessons learnt, acum m-am echipat corespunzator pentru poze si filmulete din urmatoarele vacante!





Jungle Park Tenerife sud
Parcul asta l-am descoperit din obsesia mea de a inota cu leii de mare. Vazusem Loro Park (un parc Zoo absolut genial din nordul insulei), fusesem la Siam, dar nu-mi indeplinisem inca si dorinta asta. Jungle Park mi s-a parut un parc superb, foarte bine intretinut si cu multe de aratat.
Intrarea costa 25 eur/adult, insa exista si aici varianta de bilet combinat cu Aqualand, un alt parc acvatic faimos din sud (Costa Adeje) unde poti inota cu delfinii. Astfel, biletul devine 40 eur/adult incluzand atat Jungle Park cat si Aqualand. Activitatile extra (inotul cu delfinii si cu leii de mare) au costuri aditionale fata de taxa de intrare propriu-zisa. La Jungle Park te va costa 55 eur distractia cu leii de mare, iar la Aqualand 100 eur pt 40 minute de inot cu delfinii.
Incep povestea cu momentul de senzatie al zilei, adica “Simina+Sea lions=LOVE!” Marturisesc ca am avut 1000 de emotii atunci cand m-am inscris la activitatea asta si imi imaginam cum o sa ma zgarie leii de mare pe tot corpul si cum o sa ma impinga de colo pana colo in piscina. De fapt, lucrurile sunt super simple. Tu asculti tot ce iti spune instructorul, leul de mare asisderea, iar rezultatul e ca in 5 secunde devii BFF cu animalu’ 🙂
Prima data a trebuit sa fac un dus zdravan astfel incat sa dau jos crema de plaja sau orice alte cosmetice. M-am imbracat “festiv” intr-un costum de neopren primit de la instructorul programului si am intrat timorata in piscina unde leul de mare halea un peste primit in avans ca recompensa ca ma primea:))
Moaaa, deci ce senzatie ca eram eu si leul de mare in ditai bazinul! Se fataia pe langa mine cu viteza luminii de nu ma prindeam in ce punct se afla. Ma chinuiam sa respect indicatiile primite, cum ar fi sa nu fac miscari bruste si sa nu il ating cu unghiile asa ca eram si mai stresata sa-mi controlez toate impulsurile. Dupa cateva minute insa m-am relaxat si m-am bucurat cu adevarat de experienta. Leul de mare era foarte ascultator si facea instant ce ii spunea instructorul, primind mereu cate un peste in schimb:) Imi amintesc si acum senzatia suuuper frumoasa atunci cand m-a pupat lipindu-si botul umed si mustacios de obrazul meu sau cand a sarit prin cercul pe care il tineam cat puteam eu de sus, demonstrandu-si calitatile de “acrobat”. Am inotat pe sub apa foarte aproape de el si fara sa-mi fie frica. Era magic, atat pot spune, habar n-am cat timp a trecut si daca as fi putut sa il petrec mai frumos de atat. Mi-a placut la nebunie experienta si am prins si mai mare drag de leii de mare de atunci. Sunt niste animale extrem de blande si iubitoare si as vrea sa mai am ocazia sa le vad de aproape intr-o alta vacanta.




Desi greu de egalat inotul cu leii de mare, Jungle Park ofera vizitatorilor si o zona cu pasari de toate felurile (mai ales exotice), maimute, giboni, urangutani, feline, crocodili si pinguini. La anumite ore exista show-ui cu pasari si cu leii de mare, la care oricine din parc poate sa asiste in baza biletului de intrare.
Am mai apreciat aici o pista lunga de bob unde m-am distrat din plin si o zona stil Aventura Park in care am mers pe barne si plase aflate la inaltime, simuland cumva salbaticia din jungla. Ambele erau incluse in pretul biletului de intrare in parc.




In urmarirea balenelor
Tot din Costa Adeje (Puerto Colon) am luat o excursie pe catamaran care promitea balene si delfini live in apele oceanului. Genul asta de excursii dar si multe altele (de ex cu submarinul, scufundari sau zbor cu parapanta) le poti cumpara de la chioscurile turistice de langa plaje sau chiar online pentru sume in jur de 50-60 eur/adult. Desi n-am vazut balene (e la noroc treaba, depinde ce moment nimeresti), am vazut cativa delfini si m-am bucurat timp de 3 ore de o croaziera relaxanta.




Plaje in Tenerife Sud
Am lasat la urma plajele pentru ca au fost si cel mai putin captivante in acesta vacanta. Cea mai cunoscuta plaja din zona este cea din Las Americas, aici fiind si cel mai mare numar de turisti si resorturi. Poti sta linistit la plaja si in Los Cristianos, insa nu te astepta la ceva deosebit, precum vezi in Caraibe sau Grecia. Desi plajele din sud sunt majoritatea cu nisip auriu (lucru cam rar in Tenerife pentru ca fiind insula vulcanica nisipul plajelor este de obicei negru), ele nu sunt prea aratoase iar apa oceanului este neagra si rece chiar si vara. Pana si eu, care as sta non stop la plaja fara sa sacrific macar o raza de soare in detrimentul altei activitati, in Tenerife am functionat dupa un alt algoritm si nu regret deloc. Fara vreun second thought, m-am dus la toate parcurile posibile sa vad care-i treaba (aproape toate) si am pastrat putin timp de plaja, cat sa nu zic ca n-am calcat pe acolo.
Mai multe despre excursia din Tenerife gasesti in articolul de aici.
To be continued…