bangkok thailanda King Power Mahanakhon
Thailanda

Ce sa faci in Bangkok?

Daca ajungi in acest oras super contrastant, te intrebi probabil ce sa faci in Bangkok. Avand in jur de 8 milioane de locuitori si fiind chiar mai aglomerat si mai vizitat decat insusi New York conform anumitor sondaje, Bangkok ne-a fost gazda pentru 3 zile la inceput de martie 2020. Despre detaliile organizatorice ale intregii vacante prin Thailanda din 2020 (traseul prin Bangkok si Krabi) am povestit in articolul dedicat vacanta Thailanda, asa ca aici o sa ma focusez pe alte informatii care sa te ajute daca ai in plan o calatorie in Bangkok.

Ce as vrea insa sa repet ar fi valoarea monedei locale, astfel incat sa fie mai usor calculul preturilor pe care le voi mentiona pe parcursul postarii.

100 Baht = 14 lei = 3 dolari americani.

Zbor Bucuresti Bangkok

Am luat biletele de avion Qatar Airways (prin agentia Happy Tour, caci era mai ieftin decat direct de pe site-ul companiei aeriene), cam cu 2 luni inainte. Tot prin Happy Tour am luat si zborul intern dintre Bangkok si Krabi, cu Thai Airways.

Astfel, Bucuresti-Bangkok si Krabi-Bucuresti cu Qatar Airways (escala in Doha) plus zborul intern Bangkok-Krabi cu Thai Airways ne-au dus la 1560 EUR 2 persoane. Tine cont ca aceste preturi au fost valabile pentru anul 2020, inainte de pandemie. Sfatul este este sa verifici pe Skuscanner sau platforme similare ce zboruri sunt, sa te abonezi la alertele de pret si sa fii pregatit cu banii penttru a prinde cea mai buna oferta. 

Am aterizat in Bangkok dupa aproximativ 12 ore de zbor (si o escala de 2 ore in Doha) pe aeroportul principal al orasului, Suvarnabhumi. O adevarata imensitate de aeroport, demna de un astfel de oras, asa ca la inceput poti fi usor dezorientat pana gasesti metoda de transport preferata pana in centru. Planul initial era sa combinam trenul cu metroul pana in Sukhumvit, cartierul in care aveam cazarea, intrucat ma setasem in special eu sa fim economi in vacanta asta si sa facem numai cheltuieli necesare si chibzuite. Acum imi pare o gluma buna, caci dupa 10 minute de urcat si coborat scari prin aeroport cu valizele dupa noi ne-am reorientat spre Grab, Uberul Thailandez, caci ne descarcasem aplicatia din tara. Face Razvan comanda, iesim in parcare la punctul stabilit, asteptam ce asteptam dar in zadar. La insistentele mele care pot fi ucigatoare:) suna Razvan soferul in incercarea de a afla unde e si de ce nu mai vine, insa soferul nu pricepea o iota de engleza si inchidea imediat telefonul spunand doar “Entrance 4”. Mai grav e ca am facut vreo 2-3 comenzi de Grab si la toate ni s-a intamplat la fel. Puteam sa juram ca suntem in locul potrivit pe harta si ca soferii nu, probabil soferii puteau sa jure fix invers, cert e ca am terminat treaba cu Grab-ul si am recurs la varianta C –  public taxi.

Intrucat taxi-ul se comanda doar de la automatele din aeroport de la nivelul 1 si doar de la anumite intrari semnalizate, ne-am intors cu valizele in incinta (in timpul recitarii unor injuraturi). Am comandat in final o masina si am iesit in parcare la “peronul” imprimat pe bonul comenzii. In sfarsit vedeam un taxi care era pentru noi. Victorie!

Am dat 500 Baht (75 lei) din parcarea aeroportului pana in fata hotelului si am mers cam 30 minute (e adevarat ca seara pe la 8 cand traficul e putin mai lejer). Plata se face doar cash la sofer si desi pretul asta e cam incetatenit pentru un drum Bangkok-centru, te sfatuiesc sa bati palma de la inceput cu soferul referitor la pret, sa eviti orice surpriza.

Calatoria combinata tren-metrou ar fi costat in jur de 200 Baht (30 lei) pentru amandoi. Dupa ce am vazut zilele urmatoare cate scari trebuia sa urcam si sa coboram la skytrain/metrou si ce distante maricele erau de parcurs + mersul pe jos cam 15 minute pana la hotel am declarat alegerea facuta drept una inspirata. Mai ales daca te duci intr-un grup de 3-4 persoane nu sta pe ganduri nicio secunda, taxi-ul e de vis. 

Cazare Bangkok

Cazarea ne-am luat-o singuri de pe Booking dupa luuuungi cautari. Aveam 100 criterii importante la care nu voiam sa renuntam/renunt si putini bani de dat, asa ca lucrurile s-au desfasurat dupa cum urmeaza.

Cazarea in Bangkok trebuia sa fie relativ centrala, intr-un cartier bine conectat la mijloacele de transport in comun si cat de cat sigur, sa arate bine, sa aiba minim 3* (auzisem ca in Asia 3* inseamna vreo 2* in Europa), sa aiba mic dejun inclus si roof top pool iar pretul sa nu depaseasca 150 EUR pentru 4 nopti. Usor de zis greu de gasit, dar dupa vreo 10 ore de cautari am ales ceva care sa satisfaca toate criteriile – Bally Suite  Sukhumvit.  Mi-a placut tare mult acest hotel, arata super bine, foarte curat si avea inclusiv o mini bucatarie in camera (chiuveta, cuptor cu microunde, farfurii, pahare, ceai, cafea). Metroul (statia Sukhumvit) si skytrain-ul (statia Asok) erau la 15 minute de mers pe jos de la hotel, fix langa mall-ul Terminal 21. Hotelul asigura gratuit transportul cu tuk tuk pana in strada principala dar doar in intervalul 9-18, asa ca daca beneficiai de serviciul asta mai mergeai fix 5 minute pana la metrou/skytrain/mall.

Pont – Sukhumvit e un cartier mai nou, iar pe strada cu hotelul nostru erau numai hoteluri si complexuri rezidentiale de peste 4*. Din acest motiv cam tot ce faceai in zona asta te costa mai scump decat in alte zone din Bangkok (restaurante, magazine, masaj etc). Prin urmare, recomand zona pentru cazare si plimbare, dar daca vrei sa mananci bine si ieftin sau sa vezi Bangkok-ul autentic iti sugerez sa te indrepti catre alte cartiere.

bangkok thailanda rooftop pool

Ce vizitezi in Bangkok?

Bangkok e pentru mine un oras in care trebuie sa vizitezi…strazile. E de simtit pulsul orasului, de studiat oamenii si specificul local, de integrat cu vuietul continuu si de armonizat cu el pe deplin. De la frumusetea zgarie-norilor, a plimbarilor pe rau la apus, a drumurilor la inaltime cu skytrain-ul, a vizitarii mall-urilor, a aglomeratiei din zonele centrale precum Khao San Road si pana la savurarea mancarii stradale delicioase, totul palpita frenetic in Bangkok aproape (cred) nonstop.

Am petrecut aici 3 zile full si am incercat sa vedem cat mai multe, fara sa fim insa pe repede ‘nainte. De multe ori am observat ca isteria de a cuprinde in program cat mai multe obiective cu pretul unei oboseli exagerate fura parsiv din farmec asa ca nu recomand. Iata ce sa faci in Bangkok in cateva zile de vacanta.  

King Power Mahanakhon Bangkok
ce sa faci in bangkok thailanda King Power Mahanakhon

King Power Mahanakhon era cea mai inalta cladire din Bangkok in anul 2020, avand 314 metri inaltime si 78 etaje. Statia skytrain-ului este fix in fata (Chong Nonsi), asa ca de ajuns aici e floare la ureche. Cum suntem amandoi pasionati de zgarie-nori si stiind ca in Bangkok e un must sa ajungi macar la un sky bar, a meritat din plin vizita, iar panorama de pe terasa este absolut superba.

Intrarea nu e ieftina, ba din contra, din tot ce am vizitat noi aici am platit cel mai mult. Ca sa ajungem sus pe terasa ne-a costat 2200 Baht/2 persoane, insa am beneficiat de cateva chestii extra, precum: 2 bauturi de la roof top bar si o punga de chipsuri de banane, 3 poze misto rau puse intr-un album cartonat branduit cu King Power, o carte postala cu tot cu timbru pe care am trimis-o parintilor in tara (de, ei sunt mai pe old style), un magnet si un breloc (cu pozele noastre de asemenea). Daca voiam sa platim doar intrarea dadeam cu vreo 200-300 Baht mai putin, insa we wanted all:)

Urcarea se face in 2 timpi si 3 miscari cu liftul pana la etajul 74, unde admiri intregul oras 360 grade. Aici gasesti un magnific punct de observare si te poti bucura si de realitatea augmentata in caz ca esti fan. Urcarea pe terasa (pana la etajul 78) o faci pe scari, iar inainte de a ajunge sus primesti papucei din material textil si o sacosa pentru a iti depozita lucrurile. Pe terasa exista o portiune unde podeaua este de sticla, iar ca sa pasesti pe ea trebuie neaparat sa porti papuceii si sa-ti tii geanta/alte lucruri in sacosa respectiva, din motive de siguranta.

Trecand peste aceste detalii “organizatorice”, odata ce ai ajuns pe terasa atunci sa te tii. E absolut senzational! Pe langa sentimentul super ciudat pe care il ai deasupra podelei de sticla, e genial peisajul in orice punct ai privi (inclusiv in jos:)). Toate cladirile par minuscule in jur si cat vezi cu ochii ti se asterne minunatul Bangkok la picioare in intreaga lui splendoare. Ne-a placut enorm aici, iar un aspect bun a fost ca nu aveam timp limita de petrecut in cladire. Prin urmare, dupa ce am facut un tur de jur imprejur pe terasa, ne–am bucurat de bauturile de la bar pe niste canapele odihnitoare in lumina soarelui. De vis.

de vizitat in bangkok thailanda King Power Mahanakhon
obiective turistice bangkok King Power Mahanakhon
bangkok thailanda King Power Mahanakhon
ce sa faci in bangkok thailanda King Power Mahanakhon
Palatul regal si templul Wat Phra

Palatul regal din Bangkok era evident un obiectiv de neratat pentru noi, ca pentru orice alt turist. Interesant este ca aici se plateste intrarea doar pentru cetatenii straini (500 Baht/pers, aprox 75 lei), cetatenii thailandezi avand gratuitate si acces nelimitat. In pretul biletului intra si vizitarea templului Wat Phra, cel mai inalt templu din Thailanda, ce adaposeste figura lui Buddha de emerald.

Daca ajungi aici sau la oricare alt templu din Asia probabil, trebuie sa fii imbracat decent. Asta inseamna ca femeile trebuie sa aiba rochie/fusta lunga sau pantaloni si tricou cu maneci mai lungi iar barbatii pantaloni lungi si tricou/camasa. Pentru ca in Bangkok e de regula foarte cald e cam greu in calitate de turist sa indeplinesti dress code-ul, ca doar mai ai si alte lucruri de vizitat in ziua aia si nu mergi imbracat de toamna la 40 grade:) Dar magazinele de peste drum iti stau la dispozitie sa te imbrace cu piesa vestimentara lipsa, pentru 100 Baht putand sa iti cumperi o bluza sau un pantalon just perfect for saving the day. Desigur, been there, done that.

Palatul regal l-am “vizitat” doar pe afara, atentia noastra fiind furata mai mult de templul Wat Phra. Doamneeeeee, templul asta (si pe urma am vazut ca si celelalte) parea facut 100% din aur si alte metale pretioase de straluceau intr-un mare fel. Exact cum spune povestea, la soare te poti uita da la ele ba. Pe langa faptul ca era o imensitate de templu, fiecare mm din el parea parte dintr-o bijuterie unica pe care ti-era frica s-o atingi (oricum nu cred ca aveai voie). Intrarea in templele lor se face descult in semn de respect, asa ca oriunde voiai sa-ti arunci privirea lasai mai intai papucii frumusel la usa.

Recunosc ca nu e chiar genul meu preferat de obiectiv, dar cu ocazia primei noastre incursiuni in Asia era si pacat sa nu ma familiarizez cu stilul autentic al locului. Am mai vizitat un singur templu in excursia asta (despre care povestesc putin mai tarziu), dar gata, am epuizat subiectul:) Cred.

ce sa faci in bangkok thailanda templul wat phra
ce sa faci in bangkok palatul regal
ce sa faci in bangkok templul wat phra
de vizitat in bangkok palatul regal
de vizitat in bangkok thailanda templul wat phra
bangkok thailanda wat phra
ce sa faci in bangkok thailanda templul wat phra
de vizitat in bangkok palatul regal
ce sa faci in bangkok thailanda templul wat phra
obiective rusistice bangkok templul wat phra
Khao San Road Bangkok

Sau mai bine zis strada care nu doarme niciodata. Si pe bune ca nu doarme niciodata, chiar si acum cand Thailanda era vizibil afectata de Covid 19 din punct de vedere al numarului de turisti. Ca sa ma intelegi mai bine, asta e o strada aparent banala in centrul orasului dar in realitate speciala prin faptul ca aici sunt o gramada de localnici care vand thai street food, haine, suveniruri, iar pe de-o parte si de alta sunt terase, restaurante, baruri si hoteluri. Fara insoiala acest obiectiv se regaseste pe lista oricarui calator care se intreaba ca faca in Bangkok odata ce paseste aici.

Daca vrei sa te cazezi aici sa tii cont ca esti in mijlocul distractiei dar mai mult ca sigur cu insomnii repetate, caci muzica e foarte tare pana la 4 dimineata si crede-ma, n-ai cum s-o ignori. 

Pe strada asta ne-am facut veacul vreo 2 seri si o data la pranz, caci am prins drag de ea si marele avantaj e ca se mananca bine si ieftin. Un mango shake sau o nuca de cocos fresh costau 50 Baht, un Pad Thai cam 80-100 Baht, o frigaruie de pui/vita/porc era 10/20 Baht in functie de dimensiune, iar un mango sticky rice in jur de 80 Baht. Normal, oferta era muuult mai bogata si te asigur ca gaseai aici mancare buna pentru toate gusturile.

Cum era firesc, am impuscat si un costum de baie de la un magazin de pe Khao San ca doar nu era sa ratez complet oferta de imbracaminte. Iar pe Razvan l-am aranjat cu 2 camasi de sezon tot de aici, caci venise cu bagajul ca de city break si noi stateam 15 zile. Facepalm:)) Cat despre preturi, cam tot se negociaza aici (mai putin la terase/restaurante). Spre ex, costumul meu de baie costa 580 Baht si l-am luat cu 400 Baht iar camasile 300 Baht/una si le-a luat pe ambele cu 500 Baht. Sunt convinsa ca daca insistam ar mai fi scazut putin din pret, dar cum nici noi nu eram genul sa intinda coarda nici vanzatorii nu erau genul sa merite asta, am fost multumiti de deal.

Singurul minus la Khao San Road este ca nu am gasit niciun metrou/skytrain in preajma, asa ca mereu am plecat de aici cu tuk tuk. Bine, minus in teorie, ca venisem noi setati pe mijloacele de transport ieftine si conventionale, dar de fapt l-am vazut ca un mare plus. Ne-a placut maxim sa mergem cu tuk tuk si pe deasupra nici n-am dat multi bani. Ca sa-ti faci o idee, un drum de vreo 10 minute cu tuk tuk pana la metrou ne-a costat 100 Baht in prima seara si 50 Baht in a doua, cand ne propusesem sa ne exersam arta negocierii. Ce sa zic, as fi dat si 100 si l-as fi luat si acasa:))

Raul Chao Phraya

Raul Chao Phraya este un punct interesant de atractie in Bangkok. Fie ca  vrei o plimbare cu barca pentru a admira peisajul, fie ca folosesti barca doar ca pe un simplu mijloc de transport, privelistea e minunata si dai si putini bani. 

Trebuie sa stii ca pe raul Chao Phraya circula mai multe tipuri de barci. Prima varianta este barca turistica Blue Line, care circula intre Khao San si Asiatique, iar pretul unui bilet este de 60 Baht/persoana (aprox 8 lei). Exista si posibilitatea achizionarii unui bilet valabil toata ziua cu un numar nelimitat de plimbari pentru 200 Baht/persoana (30 lei). Calatoria de la un capat la altul dureaza cam 50 minute iar pe fundal se aude un ghid audio chiar misto.

A doua optiune este reprezentata de barcile cu flag (Yellow, Orange si Green flag), iar pretul unui bilet costa intre 15-20 Baht/calatorie (aprox 2.5 lei). Acestea au trasee diferite (dar si multe statii comune) si sunt folosite in mare parte de localnici, avand opriri mult mai dese decat barcile turistice. 

Ultima varianta si cea mai putin atractiva este Local boat – no flag, al carei pret este intre 10-13 Baht/calatorie (aprox 1,4 lei). Este cea mai ieftina si aglomerata, avand cele mai multe mai multe opriri, functionand exact ca un autobuz pe apa:)

Variantele 2 si 3 sunt detaliate pe site-ul dedicat aici. Important de stiut este ca doar Orange flag are traseu zilnic, inclusiv in weekend. Celelalte barci cu flag si cea pentru localnici au traseu doar de luni pana vineri si doar intre anumite ore dimineata si dupamasa, fiind dedicate in mare parte pentru transportul oamenilor catre locul de munca si inapoi.  

Noi am mers atat cu barca pentru turisti cat si cu Orange flag si ne-a placut tare mult cu ambele. Super relaxante plimbarile, ne-au impresionat cladirile uriase care ne acompaniau de-o parte si de cealalta a raului si ne gandeam cum o fi sa locuiesti intr-un zgarie-nori pe la etajul 50:) For sure you have mornings and sunsets with a view! 

Despre Chao Praya mai spun doar ca e tare frumos atat ziua cat si noaptea, cand se vede tot orasul extrem de frumos luminat. Iar ca varianta de transport recomand din plin barca, ajungi ieftin si rapid unde vrei si mai iei si aer in timpui asta. Uber cool!

ce sa faci in bangkok thailanda river Chao Phraya
ce sa faci in bangkok thailanda river Chao Phraya
de vizitat in bangkok thailanda river Chao Phraya
de vizitat in bangkok thailanda river Chao Phraya
obiective turistice in bangkok thailanda river Chao Phraya
obiective turistice in bangkok thailanda river Chao Phraya
ce sa faci in bangkok thailanda river Chao Phraya
ce sa faci in bangkok thailanda river Chao Phraya
Plimbarea cu barca pe canale

Plimbarea cu barca pe canale a fost o experienta de care radem amandoi de fiecare data cand ne aducem aminte si va explic imediat motivul. In primul rand as vrea sa mentionez ca asta a fost primul obiectiv pe care l-am bifat in Bangkok si ne-am dus ca vitelu’ la taiere caci nu aveam niciun reper util vizavi de preturile unei astfel de excursii sau de conditiile de calatorie prin oras.

Am luat frumos metroul de la Sukhumvit (unde aveam hotelul) pana la Sanam Chai, de unde citisem ca se ia barca pentru o plimbare de zile mari pe canalele din Bangkok. Fix la iesirea de la metrou ne-am intersectat cu un nene care vazandu-ne dezorientati ne-a intrebat unde mergem si s-a oferit sa ne conduca pana la pier. La inceput mi s-a parut prietenos domnu’, apoi mi s-a parut curios faptul ca odata ajunsi la pier a stat langa noi pe tot parcursul negocierii purtate cu vanzatorul de excursii desi n-avea nicio treaba cu problema:) Fiind mai paranoia din fire imediat am inceput cu filme d-alea ca de fapt nenea racoleaza turisti bulversati de la metrou ca sa faca un ban cinsitit din excursille vandute in combinatie cu tipul de la pier si altele de genu’. I guess I’ll never know:))

Long story short, vanzatorul ne cere 4000 Baht (aprox 120 dolari) pentru o excursie de o ora pe canale, 2 persoane. Evident ca ni s-a parut extrem de mult si am inceput seria negocierilor. El se tinea tare pe suma, noi il amenintam ca plecam si dadeam cativa pasi inapoi pana a mai cedat si el si noi si am batut palma pe 1300 Baht amandoi. Sincer, dupa cele 3 zile petrecute in Bangkok si dupa ce ne-am familiarizat cu preturile ne-am dat seama ca i-am dat mult mai mult decat facea si am fi procedat cu totul diferit daca nu ar fi fost asta chiar primul nostru obiectiv de pe lista. Dar acum na, norocu’ omului ca a dat de noi, sa fie primit.

Plimbarea a fost tare frumoasa insa, am trecut cu barca pe langa o multime de case si restaurante “plutitoare”, pe langa o statuie uriasa a lui Buddha (jurai ca e din aur ca toate templele lor), pe langa o mica piata plutitoare (formata din 2 barci:D) si am admirat in tihna peisajul sub soarele stralucitor. Cu ocazia asta as vrea sa zic faptul ca in Bangkok nu sunt piete plutitoare, asa ca daca vrei sa vizitezi neaparat o astfel de piata trebuie sa te deplasezi in afara orasului si sa te asiguri ca alegi un weekend pentru asta.  Cele cateva 5-6 astfel de piete au program aproape exclusiv in weekend (poate cu mici exceptii), asa ca musai verifica inainte sa bati drumul degeaba. 

Plimbarea cu barca pe canale se termina la pier-ul din apropierea Palatului regal, asa ca asta a fost si urmatorul nostru obiectiv al zilei. Am povestit insa despre vizita de aici in articolul anterior dedicat Bangkok-ului. 

Daca reusesti sa negociezi la sange pretul sau esti dispus sa dai cat ti se cere pe bilet, plimbarea cu barca pe canale e in mod sigur pe lista cu ce sa faci in Bangkok.

ce sa faci in bangkok floating market
ce sa faci in bangkok floating market
ce sa faci in bangkok floating market
de vizitat  in bangkok floating market
Cartierul Chinatown din Bangkok

Pentru noi Chinatown a fost subiect de dezbatere de tipul “to visit or not to visit” doar pentru ca am nimerit in Bangkok in plina criza de covid. Si cum cu totii stim ca nebunia s-a declanasat cel putin mediatic din China, simteam ca mergem glont in cel mai periculos cartier al orasului:) 

Eram pe raul Chao Phraya, in cautarea unei statii la care sa coboram pentru a continua explorarea orasului si tot ocoleam Chinatown de parca incalcam vreo lege daca apaream pe acolo. Ei bine, ne-am uitat unu’ la altu si am zis intr-un final “Hai!”. Ne-am pus mastile pe fata (faceam economie ca mai aveam putine si le pastram pentru aeroporturi) si am coborat din Orange boat la statia Chinatown seara pe la 6 juma. Era deja intuneric si mergeam pe niste strazi absolut pustii, chestie care nu e deloc comuna pentru Bangkok, ci din contra, vezi lume misunand peste tot. Dupa vreo 10-15 minute pe stradute, timp in care nu am vazut nici tipenie de om si ne gandeam ca poate nu suntem noi la curent cu stirile si cartierul e in carantina totala, am ajuns brusc in mijlocul distractiei. Trecerea a fost super abrupta, de la strazi pustii si intunecate la un bulevard intens circulat si super fain luminat, plin de tarabe cu thai food, terase si hoteluri. Iti zic drept ca era la fel de aglomerat precum Chao San Road, daca nu chiar si mai si. Din toata multimea din Chinatown, numai noi 2 eram cu masca si radeam in sinea noastra de un asa paradox, imaginandu-ne ca ne filmeaza careva pentru camera ascunsa:)) Asta pentru ca in toate mijloacele de transport eram obligati sa purtam masti (in unele statii de metrou/sky train ne dadeau gratuit seturi de 3 masti fiecarui calator) si ne asteptam ca in Chinatown sa fie masca cel mai la moda gadget. But not:)

Ne-a placut mult aici si ne-a parut bine ca n-am ratat zona. Mancarea super buna servita pe strada era bineinteles in top atractii pentru toata lumea, in mod clar n-aveai cum sa treci pe langa si sa nu-ti fie pofta. So, Chinatown e in mod sigur o optiune daca te intrebi ce sa faci in Bangkok, e o strada plina de viata si iti va da o stare de spirit grozava! 

ce sa faci in bangkok chinatown
ce sa faci in bangkok chinatown
de vizitat in bangkok chinatown
obiective turistice bangkok chinatown
Old Bangkok

Despre Old Bangkok citisem ca este un cartier super aglomerat, in care toata lumea iese sa manance ieftin si bine la terase, inclusiv corporatistii la costum care isi iau aici pauzele de pranz. Ajungi rapid cu skytrain-ul, coborand la statia Saphan Taksin.

Noi am fost seara si am gasit o aglomeratie in toata regula pe la toate terasele si tarabele de street food, dar si un fel de bazar cu haine si incaltaminte. Dupa ce am dat o tura sa vedem care-i treaba ne-am asezat la o terasa unde am luat cina 2 persoane cu 100 Baht (14 lei), asta insemnand o supa traditionala thailandeza (picanta), niste chiftelute de peste cu un fel de nachos si 2 sucuri de fructe. Ca sa zic drept, nu m-a dat pe spate masa, ba chiar m-am intrebat daca am mancat ce scria pe meniu la banii astia sau era vreun animal ciudat pe care ni l-au servit pe post de peste. Inclusiv in supa pluteau niste chestii total necunoscute pentru noi, dar am zis fie, let’s enjoy the local taste. Am plecat de la terasa aia usor stresati ca vom avea o noapte alba si ca a doua zi pe post de masa o sa ne alimentam cu un pumn de pastile, dar spre surprinderea noastra a fost chiar ok. Si culmea a fost ca dupa ce ne-am mai plimbat prin zona vreo ora ne-am mai asezat la o terasa ca sa luam o cina calumea de data asta. Am mancat cei mai misto glass noodles din toata vacanta pentru vreo 80 Baht/portia si sunt aproape sigura ca diferenta a facut-o condimentul suspriza al carui nume nu-l stiu nici azi…

Cu prilejul vizitei in Old Bangkok am experimentat si mersul cu autobuzul local. Pentru 10 Baht/persoana ne-a dus de aici pana aproape de Chao San Road (ce naiba, era musai a treia cina pe seara aia) si ne-am amuzat de faptul ca aerisirea e 100% naturala in autobuz, neexistand geamuri. Mai mult, pretul biletului il platesti la un angajat care sta alaturi de sofer, asa ca n-ai cum sa dai skip la plata (nu ca ne-am fi dorit) si n-ai cum sa platesti altfel decat cash. Am mers pana la capat cu autobuzul, dar din punctul ala pana la Chao San Road mai erau cam 15 minute de plimbare si eram atat de obosita incat le-am simtit ca 1000. Dar a fost fain sa vedem seara strazile orasului si Palatul regal frumos luminat. Uite, orasul pe timp de noapte as zice ca e de inclus pe lista ta cu ce sa faci in Bangkok.

ce sa faci in bangkok old town
ce sa faci in bangkok old town
Supa dubioasa:)
Sukhumvit Road Bangkok

Sukhumvit Road a fost gazda noastra pentru 4 nopti in Bangkok. Ne-am luat cazarea in acest cartier dupa lungi cautari pe Booking despre care am povestit aici si am fost super incantati de alegerea facuta. Cartierul este mai nou iar bulevardul este intesat de magazine, mici localuri cu fresh-uri de mango, ananas si alte fructe exotice, saloane de masaj, hoteluri si companii cu sedii in cladiri interesante si foaaaarte inalte. Trebuie sa recunosc ca in anumite privinte este mai scump decat alte cartiere ale orasului, asa ca il recomand pentru cazare si plimbare, insa nu il recomand neaparat pentru restaurante sau pentru saloanele de masaj daca esti pe low budget kind of vacation. Nu te gandi ca e exorbitant, dar vei simti o diferenta in buzunar fata de Chao San Road, zona Siam sau Old Bangkok.

Pe strada pe care am stat noi erau preponderent hoteluri precum Novotel si complexuri rezidentiale de lux. Dupa cum era de asteptat si terasele de aici erau mai scumpe decat ce gasesti in mod normal in Bangkok, iar noi ne-am luat o mare teapa in prima seara, ca orice turist veritabil. Am ajuns de la aeroport la hotel in jur de 9 seara, infometati si super obositi dupa un drum lung. Prin urmare, ne-am aruncat bagajele in camera si am iesit sa mancam ceva aproape ca nu eram in stare sa mergem prea mult in conditiile alea. Dupa ce am trecut pe langa niste terase care nu ne-au facut cu ochiul, am ales una in sfarsit si am reusit sa platim 1000 Baht pe o supa, un mini burger si 2 beri (140 lei). Este enorm raportat la preturile pe care le-am descoperit ulterior dar in apararea noastra era prima incursiune in oras si eram kaput din punct de vedere enegie. De a doua zi s-a mai schimbat situatia insa, cel putin la mancare caci cu barca pe canale ati vazut ce am povestit mai sus…

Dar cred ca cel mai important despre Sukhumvit este ca ne-am simtit in siguranta atat ziua cat si noaptea si in plus cartierul este foarte bine conectat la metrou si skytrain, putand ajunge rapid oriunde. 

Bonus, daca erai in cautare de un red light district stil Olanda, sa stii ca fix langa Sukhumvit Road este o strada celebra plina de baruri de noapte numita Soi Cowboy:p Daca esti fan, pune pe lista cu ce sa faci in Bangkok:)

Cum nu puteam sa ratez poze si de la hotelul unde am stat, le-am ales (nu intamplator) pe cele cu piscina roof top (etajul 6 ce-i drept, dar tot roof top se cheama:)) Asta a fost un aspect important luat in calcul in alegerea cazarii si desi a fost catalogat drept “fitza” a meritat. Seara cand ne intorceam la hotel dupa o zi de umblat prin 35-40 grade era absolut divina relaxarea din piscina. Na ca am facut si rima. 

ce sa faci in bangkok Sukhumvit Road
ce sa faci in bangkok Sukhumvit Road
ce sa faci in bangkok Sukhumvit Road
de vizitat in bangkok Sukhumvit Road
ce sa faci in bangkok Soi Cowboy
Soi Cowboy street
Mall-ul MBK

Mall-ul MBK este un centru comercial obligatoriu de vizitat in Bangkok Thailanda. Intins pe 6 nivele, iti ofera absolut orice tip de produs doresti –  haine, incaltaminte, mancare, bijuterii, cosmetice, suveniruri, farmacii, electronice, accesorii de telefon – orice vrei si ce nu vrei o sa intalnesti aici.  Surpriza pentru mine a fost ca lucrurile nu decurg chiar ca intr-un mall clasic. Ma refer la faptul ca, spre deosebire de un mall european si chiar de celelalte malluri prin care am trecut (de ex Terminal 21 sau Siam), in MBK negociezi pretul cam peste tot.

Nu o sa gasesti magazine precum H&M, Zara sau alte branduri la care te-ai astepta intr-un centru comercial obisnuit, insa vei gasi magazine “no name” cu marfa buna. Iti trebuie doar rabdare sa treci pe la cat mai multe si sa negociezi cu tact. Noi am cumparat de aici niste sandale pentru Razvan (negociate de la 600 Baht la 500) si niste palarii inscriptionate cu Beaching Travel pe care am dat 700 Baht (pretul initial era in jur de 800 sau 850 Baht). 

Daca treci prin Bangkok si esti pus pe shopping o sa petreci cateva ore bune in MBK. Noi ne propusesem sa nu alocam prea mult pe shopping in vacanta asta asa ca ne-am limitat la “strictul necesar”, dar chef nu-mi lipsea sa sparg banii pe o tona de chestii:)

Parcul Lumphini

Parcul Lumhini ne-a atras in primul rand cu numele, care mie-mi inspira magie:) In al doilea rand, aveam nevoie sa vad cu ochii mei cum arata o oaza de natura inconjurata de zgarie nori si sa savurez din plin momentul in mijlocul unui oras atat de efervescent. 

Parcul se afla la nici 5 minute de statia de metrou Silom si este destul de mare, cu alei dragute si un lac superb. Fiind foarte cald, nu am rezistat mult in plimbarea pe alei, asa ca ne-am refugiat langa lac intr-un foisor la umbra si ne-am relaxat total. Am urmarit niste soparle care inotau agale prin apa si din cand in cand se urcau pe marginea lacului sa stea la soare, iar peisajul era pur si simplu perfect. Eram noi doi si natura, caci adevarul e ca cine naiba se plimba prin parc martea la 12 ziua pe 38 grade. Aaaaa, the 2 of us:))

ce sa faci in Bangkok lumphini park
de vizitat in Bangkok lumphini park
obiective turistice in Bangkok lumphini park
de vazut in Bangkok lumphini park
obiective Bangkok lumphini park
Templul Wat Pho

Daca ti se pare incredibil ca am lasat templul asta pe ultimul loc, probabil ai dreptate, nu e fair. Dar dupa cum spuneam la inceput, mi-am exprimat preferinta personala in felul in care am ordonat recomandarile privind ce sa faci in Bangkok si nu pot sa spun ca rezonez prea mult cu aceasta latura religioasa. Admir templele lor, le-am pus pe lista scurta a locurilor de neratat din Thailanda insa nu mi-au dat vreo stare de regasire sau de entuziasm. Parca nu le pot savura simbolistica si nu le pot aprofunda la potential complet. 

Da, ca orice templu din Thailanda arata ca o bijuterie de mare pret. Templul e super vizitat si adaposeste statuia lui Buddha inclinat, o imensitate de aproximativ 45 metri lungime si 15 inaltime.  Statuia e intr-adevar impresionanta prin prisma dimensiunii enorme si a faptului ca este suflata cu aur, iar pentru a o vedea trebuie sa intri descult (regula care se respecta de fapt in toate templele lor). Ma bucur mult ca am avut ocazia sa vad asa ceva, e unul din lucrurile de efect pe care le-am retinut din toate cele pe care le-am vizitat in Bangkok. Chiar daca nu rezonez cu acest cult in mod deosebit, nu pot sa nu apreciez valoarea spirituala pe care o are locul si respectul asiaticilor pentru el.

Intrarea ne-a costat 400 Baht/2 persoane (60 lei) insa atentie la tinuta. Trebuie sa porti fusta/rochie sau pantaloni 3/4 sau lungi si neaparat o bluza care sa acopere umerii si chiar coatele. 

Acestea fiind spuse, inchei aici povestea despre ce sa faci in Bangkok. M-as intoarce oricand fara ezitare si sper sa am ocazia sa fac asta curand, chiar si pentru o zi sau doua. Pentru ca de aici am zburat spre Krabi pentru 10 de zile de plaja senzationala, urmatorul post va fi dedicat in sfarsit plajelor. Enjoy beaching!

Iar daca ti-a placut ce ai citit, sharuieste cu prietenii folosind butoanele de la finalul articolului, da un like paginii de Facebook si un Follow celei de Instagram. Te asteapta multe poze si filmulete astfel incat sa alegi inspirat ce ai de vizitat in Bangkok:)

ce sa vizitezi in bangkok Templul Wat Pho
ce sa vizitezi in bangkok Templul Wat Pho
ce sa faci in bangkok Templul Wat Pho
ce sa faci in bangkok Templul Wat Pho
ce sa vizitezi in bangkok Templul Wat Pho

Inchei aici postarea despre ce sa faci in Bangkok, dar iti las aici si linkurile catre restul articolelor despre locurile vizitate in Thailanda: Krabi, Koh Samui, Phuket

Until next time, enjoy beaching! Si daca iti place blogul, te invit sa te abonezi astfel incat sa primesti un mail de fiecare data cand postez ceva nou. De asemenea, te astept si pe Instagram.

Share with your friends !

Beaching Travel

Beaching Travel este un blog de calatorie prin lume. Impresii din vacante, ponturi, sfaturi utile si multe idei de obiective turistice.

https://beachingtravel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top