micul golf plaja 2 mai
Romania

Plaja 2 mai

2 mai e o statiune de pe litoralul romanesc careia acum cativa ani nu-i dadeam nicio sansa. In mintea mea era total eclipsata de Vama si cumva pe buna dreptate daca privesti din punct de vedere al distractiei, barurilor, teraselor, cluburilor, agitatiei, aglomeratiei etc. Total diferit daca te intereseaza mai mult insa plaja in sine, linistea, distantarea si preturile mai mici. Iar daca esti cu copiii, cu atat mai mult. 

Cum ajungi in 2 mai?

2 mai e ultima statiune inainte de Vama Veche si granita cu Bulgaria. Nu e nimic complicat in a ajunge aici daca iesi de pe autostrada la capatul ei si urmezi calea statiunilor spre Vama.

Unde te cazezi in 2 mai?

Sunt multe pensiuni moderne, fie noi fie case mai vechi dar renovate. Eu prefer sa stau foarte aproape de plaja asa ca de obicei aleg cazari cat mai pe malul marii.  Statiunea e insa mica si nu cred ca faci mai mult de 10-15 minute de la cazare pana la plaja indiferent unde ai sta. 

Recomand Micul Golf pentru pozitia izolata fix pe plaja si pentru restaurantul super fain cu mancare predominant pescareasca. Locul e super cautat in plin sezon asa ca trebuie sa faci rezervare din timp daca vrei sa prinzi liber, mai ales in weekend. Trebuie sa stii ca Micul Golf ofera 3 tipuri de cazari:

  • la cort pe plaja pentru un pret intre 15-40 lei/noapte (depinzand de dimensiunea cortului)
  • la casuta pe plaja cu baie privata (in jur de 100-150 lei/noapte
  • la hotel pentru sume intre 200-250 lei/noapte) cu baie individuala.

Am incercat numai cazarea la hotel aici si pot sa spun ca ai o camera curata cu strictul necesar asigurat. Nu e lux, cred ca i-as da undeva la 2 stele, insa privelistea si celelalte beneficii fac toti banii. Camerele sunt simple, constand intr-un pat, 2 spatii de depozitare mici, o masuta cu taburet, tv si cuier. Baia are dus, chiuveta si wc, curate dar nu extrem de bine intretinute.

Daca alegi cortul si apelezi la baia comuna sa stii ca e super civilizata. Ai chiuveta, dusuri, oglinda, arata surprinzator de bine si de curat. 

Ca tot spuneam de celelalte beneficii, pentru noi un mare atu al acestui loc il reprezinta amplasarea pe plaja, restaurantul cu mancare geniala, parcarea, leaganele de pe plaja, hamacele si atomsfera locului per total. 

Am lasat mai jos poze graitoare:)

drum-acces-micul-golf
Drum acces Micul Golf
hotel-micul-golf-2-mai
camera-hote-micul-golf
Camera-Micul-Golf
baie-comuna-micul-golf
Baia comuna Micul Golf
plaja-micul-golf-3
casute-plaja-micul-golf
leagane-micul-golf
hamace-plaja-micul-golf
micul-golf-corturi-plaja
magazin-micul-golf
hamace-2-mai-micul-golf
decor-micul-golf-2-mai

Plaje in 2 mai

Plaja Micul Golf

Plaja Micul Golf din 2 mai este una speciala pentru mine. E o plaja cu nisip unde iti asterni in voie prosopul sau scaunele (mai ales daca stai la cort) si savurezi marea. E adevarat ca se aduna des alge la mal, dar daca nu ai o problema mare cu ele le depasesti cu gratie si faci o baie pe cinste in mare. Sunt multe familii cu copii care vin aici iar pentru cei mici e un loc grozav. Ps: au si leagane, sfori de agatat, hamace si balansoar? 

Exact langa Micul Golf in drumul spre strada principala mai e o mica plaja de nudisti. Putin populata si tot de cei care prefera cortul as spune. 

priveliste-micul-golf
2-mai-micul-golf
plaja-micul-golf
plaja-2-mai-5
micul-golf-plaja-7
micul-golf-2-mai-4
micul-golf-2-mai
plaja-nudisti-2-mai
drum-micul-golf
luna-micul-golf-restaurant

Plaja principala

Aceasta plaja este intinsa si foarte placuta. Aici gasesti si sezlong cu umbrela de inchiriat, ai spatiu de plimbare berechet pe malul apei si destul de multe terase si baruri pentru a-ti potoli setea sau/si foamea. Apa se adanceste destul de repede insa, asa ca recomand baie cat mai aproape de mal, cu atat mai mult daca sunt valuri. Imi place foarte mult plaja asta, imi da o senzatie de liniste si de relaxare si chiar o recomand! 

plaja-2-mai-1
2-mai-plaja
plaja-principala-2-mai-1

Unde mancam?

Incep tot cu Micul Golf ca de, unde iti ramane sufletul acolo e si top of mind-ul:) Spuneam mai sus ca restaurantul e minunat atat din punct de vedere al privelistii caci e fix pe plaja, dar si din punct de vedere al mancarii. Ce-i drept dureaza destul de mult sa vina mancarea (au destul de multe mese si putin personal), insa atmosfera in care astepti e una geniala, cu marea in fata si pe o muzica foarte misto, un rock mai vechi super potrivit peisajului❤️ In meniu o sa gasesti mult peste dar si ceva feluri de mancare mai clasice cum ar fi puiul sau porcul cu diverse garnituri. Poti sa platesti atat cash cat si cu cardul, iar eu iti recomand meniul meu favorit de aici, hamsiile cu mamaliga si mujdei. N-o sa-ti para rau, promit! 

restaurant-micul-golf

Am mai testat si alte locuri de luat masa dar o sa povestesc despre La Petya pentru ca ne-a facut o impresie super buna si mancarea e deosebita. Localul este chiar pe strada principala iar mesele sunt puse fix in curtea omului, cat vezi cu ochii. De la strada pare un local mic, cu doar cateva mese, insa odata ce intri in curte o sa vezi ca sunt multe mese ascunse care incotro, spatiul curtii fiind exploatat la maxim. Si aici gasesti multe preparate din peste dar si alte mancaruri mai clasice, dupa preferinta. Preturile sunt putin mai mari parca decat la Micul Golf desi diferenta e foarte mica si poate doar la unele produse. Mi-a placut mult ospitalitatea proprietarului care lua si el comenzi alaturi de angajati si faptul ca mncarea a venit repede si a fost extrem de buna. Si sa nu te ridici de la masa fara o portie de papanasi la bord:))) Geniali papanasii de aici si foarte mari! O portie poate fi impartita lejer la 2 persoane asa cum o sa vezi in pozele de mai jos.

Aici sa tii cont ca se poate plati doar cash, cel putin asa era in iunie 2020.

mancare-la-petya-1
mancare-la-petya
papanasi-la-petya-2-mai
papanasi-2-mai-la-petya

Si inainte sa inchei cu subiectul mancare, mai zic doar ca am incercat sa luam cina si la Acvamarin 2 mai, un restaurant mai fancy situat chiar pe plaja principala. Din pacate insa nu am stiut ca e nevoie de rezervare, asa ca nu pot povesti despre el decat ca arata bine:) 

Ce mai poti face in 2 mai?

Adevarul e ca in afara de plaja, mancare buna si odihna nu prea ai ce face aici. Mereu zic ca depinde foarte mult de ce-ti doresti si ca un loc superb pentru mine poate fi total diferit pentru ceilalti. Daca esti genul care cauta cluburi, viata de noapte, baruri, petreceri si chestii de genul asta, mai bine opteaza pentru Vama sau Mamaia, in functie de stil. Daca vrei doar relaxare si plaja misto combinata cu mancare de senzatie si preturi accesibile atunci da-i o sansa statiunii 2 mai.  

Sunt curioasa de impresiile tale, asa ca le astept in comentarii. Iar daca iti place Beaching Travel da un like pe Facebook, un follow pe Insta si chiar un share. Gasesti pe blog povesti si despre alte plaje din Romania (Vadu, Tuzla, Gostinu Giurgiu, Pod 4 si Samskara din Calarasi) iar colectia se va tot imbogati!

Enjoy beachin’!

Share with your friends !

Beaching Travel

Beaching Travel este un blog de calatorie prin lume. Impresii din vacante, ponturi, sfaturi utile si multe idei de obiective turistice.

https://beachingtravel.ro

One thought on “Plaja 2 mai

  1. Ador 2 Mai! Ca și cazare recomand Pensiunea Mioara. Curățenie, confort la prețuri rezonabile. Camere triple 200 lei /noapte în 2021.
    Plus că micul dejun este inclus în preț, iar mâncarea este excelentă și foarte multă și variată.
    Plaja îți oferă acea liniște și relaxare pe care eu o caut în vacanță.
    Top restaurante: Micul Golf, La Petya, Bianca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top