plaja-sulina-11
Romania

Plaja Sulina

Plaja Sulina a fost una din destinatiile la care am ajuns cu ocazia mini vacantei din Delta Dunarii din iulie 2020, despre care am povestit separat pe blog. Am avut incluse in pachetul turistic de la cazarea aleasa mai multe excursii, iar Sulina a avut alocata o jumatate de zi pe cinste❤️

Cum ajungi la plaja Sulina?

Doar pe calea apei, cu barca, fie de la Tulcea, fie de la Murighiol ca puncte clasice de reper pentru pornire. Noi am ajuns cu barca venind dintr-o alta excursie (de la padurea Letea) si am trecut si pe la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra inainte sa oprim in oras si sa mergem la plaja.

Gura de varsare a Dunarii in mare

E un loc tare fain, marcat de o epava pe care am inconjurat-o cu barca:) E deosebit modul in care se trece de la o apa mai inchisa la culoare a Dunarii marginita de maluri cu vegetatie abundenta la imensitatea marii, cu apa verde si limitata doar de linia orizontului. Vizita la gura de varsare se poate face si daca stai in Sulina (e foarte aproape de oras locul cu pricina) si costa 50 lei/persoana. Inteleg ca uneori din cauza vremii nu se poate ajunge cu barca, insa vara nu cred ca se intampla des asta.

plaja sulina excursie epava

Cum e plaja Sulina?

E o plaja frumoasa si foarte intinsa. Din locul in care ne-a lasat barca in oras pana la plaja am luat taxi-ul (pentru 10 lei) si am facut cam 10 minute. Multa lume se deplaseaza asa la plaja asa ca taxi-uri gasesti in mod sigur si la dus si la intors. 

Plaja este cu nisip si are atat sezlonguri cu umbrele de inchiriat, cat si spatii unde poti sta pe prosop. Marea e mai inchisa la culoare aici din cauza Dunarii si aduce la mal crengute de copaci sau alte resturi de vegetatie carate de Dunare in calea sa. Cu toate astea e o apa perfecta pentru baie, cu intrare lina si cu nisip fin prin apa de ti-e mai mare dragul sa mergi prin mare. Partea si mai buna este ca mergi destul de mult pana sa se adanceasca, asa ca e minunata pentru copii si pentru sporturi daca esti fan (minge, palete etc). Sau pentru plutit pe saltea si inot, desigur. Bonus, era si fooooarte calda!

cum e plaja sulina
cum e plaja sulina
cum e plaja sulina
cum e plaja sulina
plaja sulina impresii
plaja sulina impresii
plaja sulina impresii
Unde mancam la plaja?

Pe plaja Sulina gasesti cel putin 3 restaurante asa ca in mod clar ai de unde alege. Noi am mancat o portie de hamsii la unul dintre ele (cel din poza care are si mese de ping pong in interior) si am pozat meniul cat sa iti faci o idee de preturi.  Noua ni s-au parut decente si mancarea buna asa ca ne-am declarat chiar multumiti.

plaja sulina unde mancam
plaja sulina unde mancam
plaja sulina unde mancam
plaja sulina unde mancam
plaja sulina unde mancam

Cam atat cu detaliile ce pot fi povestite despre Sulina. Daca ajungi aici relaxarea e garantata, locul are un aspect frumos si ingrijit, gasesti tot ce iti trebuie pentru o zi la plaja reusita. 

Aa, iar daca te intereseaza ce excursii poti face de la plaja Sulina, consulta poza de mai jos. 

Enjoy beachin’! Te astept cu un like pe Facebook si un follow pe Insta.

plaja sulina

Share with your friends !

Beaching Travel

Beaching Travel este un blog de calatorie prin lume. Impresii din vacante, ponturi, sfaturi utile si multe idei de obiective turistice.

https://beachingtravel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top