plaja corbu-10
Romania

Plaja Corbu

Plaja Corbu e de referinta atunci cand te gandesti la plajele salbatice din Romania, Impreuna cu plaja Vadu, despre care am povestit aici. Corbu face parte din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii si se bucura de un renume aparte printre iubitorii de plaje traditionalale, non comerciale si linistite. 

Cum ajungi la plaja Corbu?

Sunt mai multe cai de acces pana la plaja, insa important e sa ajungi in prima faza in Navodari. De aici parasesti drumul principal si urmezi calea unui drum neasflatat, pe alocuri foarte ingust si cu mult praf.  Dupa aproximativ 5 km incepi sa vezi spatii de camping si multe masini si rulote parcate in apropierea plajei – e primul semn ca ai ajuns unde trebuie:) Daca nu e foarte aglomerat poti gasi loc de parcare aproape de plaja gratuit. Exista insa si o parcare cu plata, tariful fiind de 10 lei pe zi.

Dupa cum spuneam, exista mai multe drumuri care duc la Corbu, plaja fiind foarte intinsa. Waze ne-a condus pe ruta pe care am descris-o mai sus, insa Google maps ne arata un drum mai lung insa mai bun (asfaltat). Nu pot sa zic prea multe despre el, dar poate nerita incercat.

Drum-plaja-Corbu
drum-plaja-corbu-1
parcare-plaja-corbu

Taxa de acces plaja Corbu

Facand parte din Rezervatia Biosferei Deltei Dubarii, exista o taxa de acces pe plaja, exact ca la Vadu. Aceasta costa 5 lei/zi, 15 lei/saptamana si 30 lei/an si se poate lua online de aici sau de la automatele situate in comuna Corbu sau in orasul Tulcea. Te sfatuiesc in mod cert sa scapi de acest stres achitand online, prin iunie nu era inca disponibila plata pe net si la automat a fost un cosmar.

taxa-plaja-vadu

Cum e plaja Corbu?

Prima impresie a fost ca m-am teleportat in copilarie prin anii ‘95, cand mergeam cu ai mei la mare si stateam cu totii pe prosop pe plaja indiferent in ce statiune eram. Evident, asta pentru ca plaja Corbu e neamenajata si oamenii stau pe cearceaf cu umbrela adusa de acasa. Fara fitze, fara sezlonguri, baldachine, terase, cluburi, magazine sau alte comoditati moderne si comerciale, lumea parea sa fie acolo pentru plaja si atat. Multe familii cu copii, cateva corturi pe margine, mancare si bautura adusa la pachet, adierea vantului si sunetul valurilor care se spargeau la mal. Asta era tot ce puteai vedea si auzi pe plaja Corbu. 

Mi s-a parut locul perfect pentu ofihna si relaxare, penttu a citi o carte, pentru a te plimba sau pentru a-ti aduna pur si simplu gandurile, puterile si energia pentru momentul reintoarcerii acasa. Cum pe mine ma obsedeaza bronzul, am savurat o sesiune de plaja ca la carte pe nisipul caldut si am tras chiar un pui de somn caci asa te ducea mediul ambiental, ce sa zic. 

priveliste-corbu
plaja-corbu-9
Plaja-Corbu-4
Plaja-Corbu-3
Plaja-Corbu-2

Apa marii mi s-a parut calda si faina, numai buna de baie. Intrarea e lina si mergi ceva pana se adanceste, pot sa zic ca e fix cum e mai bine, mai ales ca pe jos e nisip destul de fin si e o adevarata placere sa mergi prin apa. Sunt ceva valuri aici insa partea uimitoare pentru o plaja salbatica este ca nu sunt deloc alge. Iar daca esti pasionat de scoici o sa fii fericit aici, ai de unde alege:)

plaja-corbu-13
plaja-corbu-8

Unde mancam?

Spuneam mai sus ca plaja e foarte intinsa si sunt mai multe drumuri de acces. In functie de asta e posibil sa dai peste mai mute locuri de luat masa, eu o sa vorbesc strict de singura terasa pe care am intalnit-o in drumul spre plaja, respectiv La Bunicul Traznit. Arata fain, are destul de multe mese afara, dar fiind arhiplina am stat putin pana s-a eliberat o masa. Servirea e lenta din cauza aglomeratiei si a personalului prea putin pentru traficul de clienti din sezon, insa mancarea e gustoasa si in portii generoase. Noi am testat bineinteles hamsiile cu mamaliga si o bere, insa aveai de unde alege si alte feluri de mancare, dupa pofta.

la-bunicul-traznit
restaurant-corbu-la-bunicul-traznit

In rest pe plaja nu am vazut in zona in care am stat noi alte terase sau baruri insa ce-i drept nici nu ne-am plimbat distante prea mari cat sa acoperim o zona mare a plajei. Am vazut ca multi turisti aveau la ei mancare la pachet si lazi frigorifice, asa ca la Corbu cam asta e prima optiune de a lua masa as zice.

Si ca sa nu zic ca nu am observat si o incercare de bar in drumul spre plaja las aici o poza concludenta:) Nu stiu cum e, dar am zis sa il imortlizez pentru alti cunoscatori.

un-bar-corbu

Unde ne cazam la Corbu?

Optiunea 1 e clar cortul, urmata indeaproape de rulota. Daca vrei cazare la o pensiune sau hotel e mai complicat in Corbu, fiind extrem de putine optiuni (cel putin din cele gasite pe net, la fata locului e posibil sa fie alta situatia). Ti-as recomanda sa iei in calcul si cazarea in Navodari sau zona Mamaia nord si ziua s-o petreci la plaja Corbu.

Nu stiu cat o sa mai reziste plajele Vadu si Corbu in stilul asta salbatic care le-a consacrat, insa sper sincer sa isi pstreze acest specific mult timp de acum. Sunt printre putinele locuri care inca nu au fost cucerite de privatizare excesiva (pana si Tuzla a fost umbrita de asta recent) si merita sa ramana in continuare asa. 

Astept impresii de la plaja Corbu, mai ales daca ai vizitat mai multe zone ale ei. Imi propun sa mai revenim cel putin o data anul asta, sa speram ca iese planu’:)

Until next time, enjoy beaching! Iar daca ti-a placut postarea da un like pe Facebook si pe Insta si un share prietenilor. 

Share with your friends !

Beaching Travel

Beaching Travel este un blog de calatorie prin lume. Impresii din vacante, ponturi, sfaturi utile si multe idei de obiective turistice.

https://beachingtravel.ro

5 thoughts on “Plaja Corbu

  1. hello
    zici ca se poate campa cu cortul pe plaja pe acolo ?
    am gasit articole in care zicea ca e strict interzis si iti mai iei si amenda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top